Русия удря Украйна със смъртоносен хиперзвуков ракетен удар, докато Киев твърди, че местни жени шпионират за Москва

...
Одеса, Украйна — На около 30 мили от фронтовата линия в
Коментари Харесай

Одеса, Украйна — На около 30 мили от фронтовата линия в Източна Украйна две руски хиперзвукови ракети повредиха жилищна сграда и хотел, популярен сред международни журналисти, отразяващи войната. Павло Кириленко, началник на регионалната военна администрация в района на Донецк, каза, че седем души са били убити при удара в понеделник вечерта с още 81 ранени, включително две деца.

Почти половината от ранените при нападението са украински пожарникари и спасители, тъй като втората ракета е ударила около 40 минути след първата. Службите за спешна помощ се втурнаха към мястото на първата експлозия, без да знаят, че ще удари втора ракета.

Стъписани и вторачени в жилищна сграда, чиито стени се рушат веднага след удара, жители на гр. Покровск бързо се превърна в спасители, които се втурнаха да помогнат на ранените, които лежаха проснати на земята.

предполагаем опит за убийство на президента и „мащабен въздушен удар“ в региона.

СБУ твърди, че във вторник , поне географски, имат смисъл: източната Донецка област граничи с Русия и колкото по-на изток отивате, толкова по-голяма е историческата близост между местното население към Москва.

„Особеността на врага групата беше, че се състоеше изключително от местни жени, които подкрепиха въоръжената агресия на Руската федерация срещу Украйна“, се казва в изявление на СБУ, разкриващо арестите, като се твърди, че жените са работили „едновременно“ за руската шпионска агенция ФСБ и наемника на групата Вагнер армия.

Украинската СБУ твърди, че жените, арестувани тази седмица, са били в „режим на готовност“, чакайки заповеди от Москва още преди пълномащабното нахлуване през февруари 2022 г.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР